Mainos
Mainos

Ajokeli erittäin huono lumimyräkän keskellä

Ajokeli on erittäin huono suuressa osassa maata. Puuskittainen tuuli, lumisade ja kinostunut lumi hidastavat nopeuksia.

Eri puolilla maata on sattunut lukuisia peltikolareita ja ulosajoja. Virolahden Ylä-Pihlajassa valtatiellä 7 sattui alkuillasta kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus. Rekan ja henkilöauton kolarissa sai surmansa henkilöauton kuljettaja.

Runsaimmat lumisateet ovat osuneet pääkaupunkiseudun ja Kotkan väliselle alueelle, jonne lunta on tuprunnut ainakin 10-15 senttiä. Ilmatieteen laitoksen mukaan paikoin lunta on tullut jopa parikymmentä senttiä.

Maan etelä- ja keskiosissa tuulen voimakkuus oli monin paikoin jopa yli 20 metriä sekunnissa. Myös kaikilla merialueilla tuuli yltyi myrskylukemiin.

Yön aikana myräkkä heikkenee ja väistyy kohti pohjoista. Etelä-Suomen työmatkaliikenne saattaa kuitenkin takkuilla vielä aamullakin. Lunta voi nimittäin edelleen tulla etelärannikolla ja Kaakkois-Suomessa. Sade kuitenkin muuttuu ajoittaisemmaksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme