Mainos
Mainos

Ajokeli muuttumassa huonoksi – sähkökatkotkin mahdollisia

Ajokeli on muuttumassa huonoksi Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

Ajokeli on huono tai muuttumassa huonoksi monin paikoin Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla, kertoo Liikennevirasto. Paikoin on luvassa erittäin huonoa ajokeliä.  

Huono ajokeli vaivaa teitä lumisateen ja sohjoisuuden vuoksi ainakin Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Liikennevirasto auraa ja suolaa pääteitä, kerrotaan Tampereen tieliikennekeskuksesta. Sen mukaan tienpinnat voivat olla sunnuntaina liukkaat.

Ilmatieteen laitos ennustaa lumisadetta perjantain ja lauantain aikana erityisesti Hämeestä Keski-Suomen yli Pohjois-Pohjanmaalle yltävällä alueella. Lumisateiden painopiste siirtyy viikonlopun aikana maan keskiosaan yltäen Pohjanmaan rannikolta Pohjois-Savoon.

Sähkökatkoja jo osassa maata

Lumi saattaa myös taivuttaa puita sähkölinjojen päälle. MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi sanoo, että sähkökatkot ovat mahdollisia. 

– Sähkökatkot ovat mahdollisia kovan lumentulon vuoksi. Pohjanmaan rannikkoseudulla mereltä puhaltava tuuli voimistaa lumisateita.

Perjantai-iltana ainakin 20 000 kotitaloudelta oli sähköt poikki Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Oulun alueella.  

Rintaniemi povaa parhaimmillaan jopa parinkymmenen sentin lumivaippaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme