Mainos
Mainos

Ajokeli pysyy vaarallisen liukkaana – etelän lumikuurot heikentävät näkyvyyttä

Kireimmät pakkaset alkavat jo hellittää, mutta ajokeli pysyy edelleen liukkaana, kertoo MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Liukas ajokeli on aiheuttanut tänään kymmeniä kolareita ympäri maata. Vielä huomennakin kannattaa ajaa varovasti, sillä tienpinnat pysyvät liukkaina.

Lumikuurot voivat tuoda etelärannikolle torstai-aamuksi pölisevää pakkaslunta. Se heikentää ajonäkyvyyttä ja tienpinta on edelleen jäässä.

– Pakkasta on vielä aamulla sen verran, että suolaustoimenpiteistä ei ole hyötyä ja tiet pysyvät jäisinä. Pakkasluntakin voi pakkautua tien pintaan yllättävän liukkaaksi kerrokseksi, Rintaniemi varoittaa.

Pahimmat paukkupakkaset alkavat kuitenkin olla takanapäin, ja tulevan vuorokauden aikana lämpötilat saattavat kohota lounaisrannikolla jopa nollan tuntumaan. Muualla Etelä-Suomessa on heikkoa pakkasta.

Vielä huomenna voi pohjoisessa olla yli kymmenen asteen pakkasia, mutta loppuviikkoa kohden sää pilvistyy ja pakkaset laskevat perjantaiksi koko maassa alle kymmenen asteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme