Mainos
Mainos

Ajokoe entistä vaativampi

Uusittu ajokoe on tehnyt ns. insinööriajosta entistä vaatimamman. Ajonevohallintokeskuksen mukaan vuoden ensimmäisten kuukausien aikana ajokokeen hylkäykset ovat nousseet viisi prosenttiyksikköä viime vuodesta.

Uudessa insinööriajossa on valinnaisia osia: oppilaan on keskityttävä joko kaista-, maantie- tai risteysajoon.
Muutoksilla hyödynnetään aiempaa tehokkaammin erilaisia liikenneympäristöjä, lisätään arviointien luotettavuutta ja parannetaan mahdollisuuksia myönteisen palautteen antamiselle. Varsinkin oppilaalle ja opettajalle annettavan palautteen merkitys on korostunut.

Ajokokeen arvostelussa painotetaan aikaisempaan enemmän kokonaisuuden hallintaa. Tavoitteena on, että ohjaamalla kuljettajaopetusta saadaan liikenteeseen yhä turvallisempia ja ympäristötietoisempia uusia kuljettajia. (STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot