Mainos
Mainos

Ajokortin eteen joutuu jatkossa tekemään enemmän töitä

Ajokortin suorittaminen muuttuu 19. tammikuuta kolmivaiheiseksi.

Jatkossa henkilöauton B-kortin saaminen edellyttää perus-, harjoittelu- ja syventävän vaiheen suorittamista.

Varsinaisen ajokortin saa jatkossa vasta noin kaksi vuotta insinööriajon jälkeen.

– Tällä pyritään nimenomaan kiinnittämään huomiota kuljettajan vastuuseen ja ajotapojen yhteensovittamiseen tämän vastuun kanssa, perustelee hallitusneuvos Eija Maunu Liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Verkossa tapahtuva itseopiskelu tulee myös osaksi kuljettajatutkintoa. Tehtävien suorittamista seuraa ja kommentoi oma ajo-opettaja.

Autokoululiiton mukaan uudistus tuo opetusta lähemmäs nuoren kuljettajan todellisuutta. Huomioon otetaan muun muassa se, miten kavereiden kyyditseminen voi vaikuttaa ajamiseen.

– Nuori kuljettaja yleensä ajaa yksinään varsin hyvin, mutta sitten kun on kavereita kyydissä niin se viisaus ei välttämättä aina lisäänny, toteaa autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi.

Rakenneuudistus tarkoittaa vääjäämättä autokoulun kallistumista. Opetuksen vähimmäistuntimäärä kasvaa neljällä ajotunnilla, mikä siirtyy suoraan hintoihin. Viimeksi vähimmäistuntimääriä on nostettu 84 vuotta sitten.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme