Mainos
Mainos

Ajokortti suoritetaan pian kolmessa vaiheessa - hinta nousee

Ajokortin suorittaminen muuttuu kolmivaiheiseksi. Tammikuusta lähtien henkilöauton B-kortin saaminen edellyttää perus-, harjoittelu- ja syventävän vaiheen suorittamista.

Autokoululiitosta kerrotaan, että opetuksen vähimmäistuntimäärä kasvaa neljällä ajotunnilla. Viimeksi vähimmäistuntimääriä on nostettu 84 vuotta sitten.

Muutokset nostavat ajokortin hintaa muutamalla sadalla eurolla. B-kortin hinta vaihtelee 1000:n ja 2000 euron välillä.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja kouluttaa kuljettajista entistä vastuullisempia.

– Liikenteessä turvallisuus on tärkeintä. Koulutuksen merkitystä ei voi korostaa liikaa, kommentoi liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) uudistusta.

Henkilökohtaisempaa opetusta

Autokoulussa perinteinen opettaminen muuttuu henkilökohtaiseksi valmentamiseksi. Se tarkoittaa sitä, että opetuksessa on aiempaa enemmän vuorovaikutusta ja oppilaan omat oivallukset liikenteessä korostuvat.

Myös verkossa tapahtuva itseopiskelu tulee osaksi kuljettajatutkintoa. Tehtävien suorittamista seuraa ja kommentoi oma opettaja.

Uudistus tulee voimaan 19. tammikuuta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot