Mainos
Mainos

Ajonestolaite tyrehdyttänyt autovarkaudet

Poliisin tietoon ei ole toistaiseksi tullut yhtään tapausta, jossa ajonestolaite olisi vippaskonstein kyetty ohittamaan. Ajonestolaite tuli pakolliseksi uusiin henkilöautoihin vuonna 1998.

Ammattimaiset autovarkaudet ovat Suomessa vielä harvinaisuus. Vakuutusyhtiöiden keskusliiton rikostorjunnan asiantuntijan Risto Karhusen mukaan riski jäädä kiinni on Suomessa suurempi kuin monissa muissa Euroopan maissa.

Ajonestolaite

Autovarkauksiin erikoistuneen ulkomaisen rikosliigan rantautumista Suomeen ei pidetä todennäköisenä. Karhusen mielestä arvokkaille varastetuille autoille ei ole Suomessa markkinoita.

Tärkeimpänä lamaannuttajana toimii ajonestolaite, joka tuli Suomessa pakolliseksi kaikkiin uusiin henkilöautoihin lokakuussa 1998. Toistaiseksi poliisin tiedossa ei ole yhtäkään tapausta, jossa auton ajonestolaite olisi teknisin vippaskonstein kyetty ohittamaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme