Mainos
Mainos

Ajoneuvohallintokeskukselle moitteet neuvontamaksuista

Ajoneuvohallintokeskus AKE saa moitteita maksullisesta puhelinpalvelustaan. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan puhelinneuvonta on hallintolaissa säädetty maksuttomaksi.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen moittii Ajoneuvohallintokeskusta (AKE) puhelinneuvonnan maksullisuudesta. Jääskeläisen mukaan neuvonta on laissa säädetty maksuttomaksi.

Jääskeläinen korostaa, että neuvonnan maksuttomuus sisältyy perusoikeuksiin kuuluvaan hyvään hallintoon. Maksuttomuudesta säädetään myös hallintolaissa. Apulaisoikeusasiamies katsoo, että AKE:n puhelinneuvonta ei täytä neuvonnan maksuttomuuden vaatimusta siltä osin kuin asiakkaalta peritään normaalia puheluhintaa korkeampaa maksua.

AKE on tehnyt teleyrityksen kanssa sopimuksen palvelunumeroista. Asiakas maksaa puhelusta paikallisverkkomaksun ja matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksun sekä aina palvelumaksun. AKE ei itse saa puhelun hinnasta mitään, vaan maksu menee teleyritykselle.

Jääskeläisen mielestä neuvonnan maksuttomuutta on arvioitava kuitenkin asiakkaan näkökulmasta. Kun neuvonta on laissa säädetty maksuttomaksi, palveluun liittyvät kustannukset kuuluvat viranomaiselle. Apulaisoikeusasiamies tutki AKE:n puhelinneuvontaa omasta aloitteestaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme