Mainos
Mainos

Ajoneuvohallintokeskukselle moitteet neuvontamaksuista

Ajoneuvohallintokeskus AKE saa moitteita maksullisesta puhelinpalvelustaan. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan puhelinneuvonta on hallintolaissa säädetty maksuttomaksi.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen moittii Ajoneuvohallintokeskusta (AKE) puhelinneuvonnan maksullisuudesta. Jääskeläisen mukaan neuvonta on laissa säädetty maksuttomaksi.

Jääskeläinen korostaa, että neuvonnan maksuttomuus sisältyy perusoikeuksiin kuuluvaan hyvään hallintoon. Maksuttomuudesta säädetään myös hallintolaissa. Apulaisoikeusasiamies katsoo, että AKE:n puhelinneuvonta ei täytä neuvonnan maksuttomuuden vaatimusta siltä osin kuin asiakkaalta peritään normaalia puheluhintaa korkeampaa maksua.

AKE on tehnyt teleyrityksen kanssa sopimuksen palvelunumeroista. Asiakas maksaa puhelusta paikallisverkkomaksun ja matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksun sekä aina palvelumaksun. AKE ei itse saa puhelun hinnasta mitään, vaan maksu menee teleyritykselle.

Jääskeläisen mielestä neuvonnan maksuttomuutta on arvioitava kuitenkin asiakkaan näkökulmasta. Kun neuvonta on laissa säädetty maksuttomaksi, palveluun liittyvät kustannukset kuuluvat viranomaiselle. Apulaisoikeusasiamies tutki AKE:n puhelinneuvontaa omasta aloitteestaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot