Mainos
Mainos

Ajoneuvojen ensirekisteröinnit kasvussa

Henkilöautoja rekisteröitiin viime vuonna liki neljä prosenttia aiempaa enemmän. Raskaampien autojen ensirekisteröinnit ovat puolestaan laskussa.

Ajoneuvojen ensirekisteröinnit ovat kasvussa. Niiden määrä nousi viime vuonna 4,9 prosenttia edellisvuodesta. Ajoneuvohallintokeskuksen mukaan rekisteröintejä tehtiin kaikkiaan noin 250 000.

Henkilöautoja ensirekisteröitiin 3,9 prosenttia aiempaa enemmän. Viiden suosituimman automerkin listalle kirivät Toyota, Volkswagen, Nissan, Ford ja Volvo. Niiden osuus kaikista henkilöautojen ensirekisteröinneistä oli lähes puolet.

Sen sijaan raskaampien autojen ensirekisteröinnit ovat laskussa. Pakettiautoja rekisteröitiin noin kymmenes vähemmän kuin edellisvuonna. Myös kuorma-autojen ja linja-autojen ensirekisteröintien määrä laski verrattuna vuoden takaiseen.

Dieselkäyttöisten ajoneuvojen osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä oli 17 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 15,5 prosenttia.

Moottoripyörien ensirekisteröinti jatkui edelleen vilkkaana. Rekisteröintejä oli runsaat 9000 eli noin 1500 edellisvuotista enemmän. Määrä on ollut kasvussa jo kolmen vuoden ajan.

Mopojen ensirekisteröintien määrä harppasi 17,3 prosenttia ja niitä rekisteröitiin lähes 21000. Mönkijä kasvatti roimasti suosiotaan. Niitä rekisteröitiin kaikkiaan 1860, kun vuotta aiemmin määrä oli 345.

Traktorit käyvät sen sijaan yhä huonommin kaupaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme