Mainos
Mainos

Ajoneuvojen rekisteröinnit kasvoivat alkuvuonna

Henkilöautoista suosituimmat merkit olivat tammi-kesäkuussa Toyota, Nissan ja Volkswagen.

Uusien autojen ja moottoripyörien rekisteröinnit kasvoivat hieman alkuvuonna. Ajoneuvohallintokeskus rekisteröi tammi-kesäkuussa 148 100 uutta ajoneuvoa eli vajaat neljä prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilöautoja uusista autoista oli 86 000, mikä on 3,2 prosenttia edellisvuotta enemmän. Suosituimmat henkilöautomerkit olivat Toyota, Volkswagen ja Nissan.

Pakettiautojen rekisteröinnin sen sijaan vähentyivät ensimmäisellä vuosipuoliskolla seitsemän prosenttia 7700:aan. Viidennes uusista pakettiautoista oli Toyota-merkkisiä. Toiseksi suosituin oli Volkswagen ja kolmas Ford.

Kuorma-autojen rekisteröinnit vähenivät yhdeksän prosenttia, ja linja-autoja rekisteröitiin saman verran kuin vuotta aiemmin. Mopoja merkittiin rekisteriin vajaat yhdeksän ja uusia moottoripyöriä 15,1 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme