Mainos
Mainos

Ajoneuvojen rekisteröintiä yksinkertaistetaan

Ensi keväästä alkaen muun muassa ajoneuvon tilapäinen rekisteristä poistaminen uudistuu.

Ajoneuvojen rekisteröintikäytäntöä yksinkertaistetaan ensi keväänä, jolloin mm. ajoneuvon tilapäinen rekisteristä poistaminen uudistuu. Uudistuksen yhteydessä myös liikennevakuutuksen seisontailmoituskäytäntö muuttuu siten, että 2. huhtikuuta alkaen ei ilmoitusta ajoneuvon seisonta-ajasta tehdä enää nykykäytännön mukaisesti vakuutusyhtiölle.

Seisontailmoituksen sijaan ajoneuvon omistaja tai haltija ilmoittaa ajoneuvonsa liikennekäytöstä poistosta suoraan ajoneuvorekisteriin tekemällä rekisteri-ilmoituksen ajoneuvorekisteröijän luona. Rekisteröinti-ilmoituksia ottavat vastaan mm. useimmat vakuutusyhtiöiden konttorit ja katsastustoimipaikat, tiedottaa Liikennevakuutuskeskus.

Tämän yhden liikennekäytöstä poistoilmoituksen perusteella sekä ajoneuvovero että liikennevakuutusmaksu muutetaan perittäviksi ajoneuvon todelliselta käyttöajalta.

Rekisteröintiuudistuksen yhteydessä luovutaan myös liikennevakuutuksen todistemerkistä. Jatkossa tiedot ajoneuvon uudesta liikennevakuutuksesta välittyvät sähköisesti Ajoneuvohallintokeskuksen ja vakuutusyhtiöiden välillä, eikä nykyistä todistemerkkiä enää tarvita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot