Mainos
Mainos

Ajoneuvon melua voisi mitata katsastuksessa

Ajoneuvon melun mittaaminen voisi tulevaisuudessa kuulua määräaikaiskatsastukseen. Ajoneuvohallintokeskus AKE sanoo laatineensa mittausmenetelmän, jonka avulla ajoneuvojen niin sanottua paikallaanolomelua on mahdollista mitata hyvinkin tarkasti.

Ohiajomittauksia olisi sen sijaan katsastusten yhteydessä hankala tehdä tilanpuutteen takia.

Tähän asti ajoneuvojen melua on yritetty rajoittaa tyyppihyväksyntämääräyksiin sisältyvien melupäästönormien avulla. Käytössä olevien ajoneuvojen meluun ei kuitenkaan ole juuri kyetty puuttumaan katsastuksella tai valvonnalla.

AKE teki tutkimuksen yhteydessä melumittauksia noin 200 ajoneuvolle. Tutkimuksen tausta-aineistona käytettiin eri maissa käytettäviä menetelmiä ja käytössä olevia ajoneuvon meluun liittyviä määräyksiä ja melun raja-arvoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot