Mainos
Mainos

Ajoneuvoverolippuja postitetaan jo

Ajoneuvoveroliput ensi vuodelle ovat tulossa. Veron määrä on tämänvuotiseen tapaan 84 euroa ennen vuotta 1994 käyttöönotetusta ja 117 euroa vuoden 1994 alusta tai sen jälkeen käyttöönotetusta ajoneuvosta.

Veroliput postitetaan verovelvollisille tammikuun 17. päivään mennessä, ja veron eräpäivät on porrastettu välille 3.-7. helmikuuta, kerrotaan Ajoneuvorekisterihallituksesta eli AKE:sta.

Vero on maksettava ajoneuvorekisteriin merkitystä henkilö- ja pakettiautosta sekä enintään 3500 kiloa painavasta erikoisautosta. Vero maksetaan myös seisontavakuutetuista sekä epäkuntoisista autoista.

Jos autoa ei käytetä liikenteessä esimerkiksi epäkuntoisuuden, käyttökelvottomuuden tai muun syyn vuoksi, se kannattaa poistaa rekisteristä ennen vuoden vaihdetta, kehotetaan AKE:sta. Näin välttyy vuoden 2003 veron maksamiselta.

Jos autosta on vielä vuoden 2002 tai vanhempia veroja maksamatta, autoa ei saa käyttää liikenteessä eikä auton määräaikaiskatsastusta hyväksytä ennen kuin verot viivekorkoineen on kokonaan maksettu.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme