Mainos
Mainos

Akaassa kisataan äänestysaktiivisuudessa

Akaan kaupunki Etelä-Pirkanmaalla kilpailuttaa kuntavaaleissa äänestäjät. Kaupunginhallitus on päättänyt järjestää kuntalaisille äänestysaktiivisuuskilpailun, jossa mitellään yläkoululaisten luokkaretkirahoista.

Palkintopotin arvo on 1500 euroa. Summa otetaan kaupunginhallituksen ensi vuoden määrärahoista.

Akaa on jaettu yläkoulujen mukaan kahteen kilpailualueeseen. Se alue, jossa äänestysprosentti on korkeampi, saa 1500 euroa yläkoululaisten luokkaretkikuluihin. Hävinneen alueen koululaiset jäävät ilman.

Akaa syntyi vuoden 2007 alussa Toijalan ja Viialan kuntaliitoksen tuloksena. Yläkouluihin perustuva kilpailualuejako tarkoittaa käytännössä sitä, että vanhat kunnat on pantu kilpailemaan keskenään. Kilpailun kohteena ovat Toijalan yhteiskoulun ja Viialan Hirvialhon koulun luokkaretkirahat.

Kuntaliiton tietojen mukaan missään muualla Suomessa ei ole äänestysaktiivisuuskilpailua, jossa palkintona jaetaan rahaa kunnan kassasta. Vaalien yhteydessä kunnissa on ollut tapana järjestää leikkimielisiä äänestyskilpailuja, mutta niissä palkintona on yleensä ollut mainetta ja kunniaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme