Mainos
Mainos

Akava ärähtää: EK haluaa lisätä työnantajan sanelua

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akava tyrmää Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen ehdotuksen viikkotyöajan pidentämisestä.

Akavan työelämäasioiden johtajan Maria Löfgrenin mielestä ehdotuksessa taitaa olla kysymys siitä, että EK haluaa lisätä työnantajan sanelumahdollisuuksia työpaikkakohtaisesti.

– Jos luovuutta ja tuottavuutta haluaan lisätä, työnantajien on huolehdittava työssä viihtymisestä, työhyvinvoinnista ja palkitsevasta henkilöstöpolitiikasta, Löfgren painottaa Akavan tiedotteessa.

Löfgren huomauttaa, että korkeasti koulutettujen ongelma on jo nyt puutteellinen työajan seuranta.

Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin mielestä palkankorotusten nollalinja heikentäisi kotimaista kysyntää, vaikka nyt olisi olennaista vahvistaa sitä.

–Ostovoiman turvaamiseksi on kaikkien osapuolten osallistuttava talkoisiin. Työnantajat eivät voi jättäytyä pois. Kärjistämisen sijaan tarvitaan nyt rakentavia esityksiä, Fjäder sanoo.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot