Mainos
Mainos

Akava ehdottaa yhteispohjoismaista täydennyskoulutusta

Akavan Viljasen mielestä voimistuvan kilpailun maailmassa osaaminen korostuu entistä enemmän.

Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen ehdottaa pohjoismaiden yhteisen täydennyskoulutuksen järjestämistä. Etenkin korkeasti koulutettujen ja pienten erityisryhmien koulutus tulee yksittäiselle maalle niin kalliiksi, että yhteisessä satsauksessa olisi järkeä.

- Voimistuvan kilpailun maailmassa osaaminen korostuu entistä enemmän. On tärkeää, että pohjoismaisittain pystytään luomaan sellainen koulutusjärjestelmä, joka aidosti tuottaa kilpailukykyä, Viljanen sanoi Reykjavikissa tänään.

Viljanen muistutti, että pohjoismaiden yhteiset työmarkkinat ja työvoiman vapaa liikkuvuus ovat toimineet maiden välillä yli 50 vuotta. Maat ovat myös mahdollistaneet tutkintojen ja pätevyysvaatimusten vertailtavuuden.

- Pohjoismaisen yhteistyön kautta voimme viedä merkittäviä kehittämisimpulsseja myös Euroopan unionin toimintaan. Toivon, että pohjoismainen yhteistyö vahvistuu ja ottaa sille kuuluvan aseman eurooppalaisessa kehityksessä, Viljanen kiteytti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot