Mainos
Mainos

Akava haluaa kuuden kuukauden isyysloman

Akava vaatii, että perhevapaajärjestelmä uudistetaan, jotta työelämän tasa-arvo etenee.

Akava esittää, että perhevapaiden uudistaminen toteutetaan seuraavan hallituskauden aikana. Uudistus toki maksaa, mutta on kuitenkin muistettava, että samalla se vähentää päivähoidon tarvetta. Uusi järjestelmä merkitsee panostusta tasa-arvoon sekä perheiden ja lasten hyvinvointiin.

Uuden järjestelmän pohjaksi on otettava 6+6+6-malli, jossa kummallakin vanhemmalla on yksilöllinen kuuden kuukauden mittainen perhevapaajakso ja yksi kuuden kuukauden jakso on vanhempien vapaasti valittavissa.

– Uskon, että työelämän tasa-arvo ottaa aimo harppauksen eteenpäin silloin, kun työntekijän ”riski” jäädä perhevapaalle on työnantajan näkökulmasta samanlainen äitien ja isien kohdalla, Akavan edunvalvontajohtaja Minna Helle.

Perhevapaita käyttävät nyt pääasiassa äidit. Kelan maanantaina julkistamien tietojen mukaan äitien perhevapaan kesto on ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen noin 19 kuukautta. Isistä puolestaan noin 90 prosenttia jää kotiin vain noin kolmeksi viikoksi.

Äidit maksavat työelämässä perhevapaistaan kalliin hinnan, sillä pitkät perhevapaat heikentävät naisten palkka- ja urakehitystä. Myös määräaikaisuudet kasautuvat etenkin nuorille perheenperustamisiässä oleville naisille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot