Mainos
Mainos

Akava huolissaan nuorten naisten asemasta

Nuorten korkeasti koulutettujen naisten asema työmarkkinoilla uhkaa Akavan mukaan heiketä.

Nuorten korkeasti koulutettujen naisten asema työmarkkinoilla uhkaa Akavan mukaan heiketä, jos perhevapaakustannusten tasaamisesta ei saada sovittua. Järjestön puheenjohtaja Risto Piekka sanoi tänään Helsingissä, että naisen palkkaaminen ei saisi enää olla työnantajille riski.

Jos perhevapaiden aiheuttamat kustannukset jaetaan nykyistä tasaisemmin, sillä voidaan hänestä vaikuttaa myös naisten työllistymiseen ja uratasa-arvoon. Kustannuksia tasaisi myös se, että isät pitäisivät nykyistä enemmän perhevapaita.

Piekka haluaisi poistaa perhe-etuuksista niin kutsutut taitteet, jotka leikkaavat etuuksia tietyn tulorajan ylittäviltä. Tämä merkitsisi sitä, että päivärahat olisivat kaikille prosentuaalisesti yhtä suuret.

Risto Piekka kommentoi perhavapaakustannusten tasaamista Tradenomiliiton 10-vuotisjuhlassa. Kolmikantainen kustannuksia käsittelevä työryhmä kokoontuu vielä maanantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot