Mainos
Mainos

Akava huolissaan nuorten naisten asemasta

Nuorten korkeasti koulutettujen naisten asema työmarkkinoilla uhkaa Akavan mukaan heiketä.

Nuorten korkeasti koulutettujen naisten asema työmarkkinoilla uhkaa Akavan mukaan heiketä, jos perhevapaakustannusten tasaamisesta ei saada sovittua. Järjestön puheenjohtaja Risto Piekka sanoi tänään Helsingissä, että naisen palkkaaminen ei saisi enää olla työnantajille riski.

Jos perhevapaiden aiheuttamat kustannukset jaetaan nykyistä tasaisemmin, sillä voidaan hänestä vaikuttaa myös naisten työllistymiseen ja uratasa-arvoon. Kustannuksia tasaisi myös se, että isät pitäisivät nykyistä enemmän perhevapaita.

Piekka haluaisi poistaa perhe-etuuksista niin kutsutut taitteet, jotka leikkaavat etuuksia tietyn tulorajan ylittäviltä. Tämä merkitsisi sitä, että päivärahat olisivat kaikille prosentuaalisesti yhtä suuret.

Risto Piekka kommentoi perhavapaakustannusten tasaamista Tradenomiliiton 10-vuotisjuhlassa. Kolmikantainen kustannuksia käsittelevä työryhmä kokoontuu vielä maanantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme