Mainos
Mainos

Akava ja STTK eivät yhdistäisi keskusjärjestöjä

Palkansaajien kolmessa keskusjärjestössä suhtaudutaan eri tavoin ajatukseen yhden suuren keskusjärjestön muodostamisesta.

Keskusjärjestöistä suurimman eli SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly on ehdottanut yhdistymistä, jotta palkansaajien asioita pystyttäisiin ajamaan vahvemmin. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja korkeasti koulutettujen Akava eivät pidä yhdistymispuheita ajankohtaisina.

Etenkin Akava arvioi, että edunvalvonnan tavoitteissa on liikaa eroavaisuuksia.

Mahdollisesta yhdistymisestä on taas virinnyt keskustelua, kun tulopoliittiset kokonaisratkaisut jäivät historiaan. Niitä tehdessä keskusjärjestöt olivat keskeisessä roolissa neuvotellessaan palkoista ja työehdoista. Nyt tämän hoitavat ammattiliitot keskenään työnantajaliittojen kanssa.

Keskusjärjestöt pitävät yhteistyötä tärkeänä, mutta eivät ole löytäneet siihen uutta mallia.

- Käsikirjoitus on vielä vähän epäselvä, miten asioita ajetaan nyt tupokauden jälkeen, Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen luonnehtii.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot