Mainos
Mainos

Akava ja STTK vaativat tupoon työelämän uudistamista

Akavan ja STTK:n puheenjohtajat pitävät työelämän uudistamista avaintekijänä keskitetyn tuloratkaisun syntymiselle. Sekä akateemisten keskusjärjestön Akavan puheenjohtaja Mikko Viitasalo että toimihenkilökeskusjärjestön STTK:n puheenjohtaja Esa Swanljung sanovat Turun sanomien haastattelussa, että pelkästään palkoista tai veroista sopiminen ei tunnu riittävältä seuraavan tupon syntymiseksi.

Swanljungin mukaan merkittävät työaikaa lyhentävät ja jakavat ratkaisut mahdollistaisivat kaksivuotisen tulosopimuksen. Akavan Viitasalo nostaa työelämän kehittämisessä esiin vuorotteluvapaajärjestelmän, joka kaipaisi hänen mukaansa tehostamista.

Viitasalo arvioi että tulopoliittisen kokonaisratkaisuun pääsy on ensi syksynä merkittävästi vaikeampaa kuin vuonna 1995. Parantunut taloudellinen tilanne voi hänen mukaansa aiheuttaa järjestöissä ylimääräisiä irtiottohaluja. STTK:n Esa Swanljung puolestaan arvioi oman keskusjärjestönsä liittojen olevan yleisesti keskitettyyn ratkaisuun pyrkimisen kannalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme