Mainos
Mainos

Akava: Kehittämisohjelma työssä jaksamista varten

Akava nostaa työssä jaksamisen tärkeimmäksi asiaksi työelämän laatutavoitteissaan, kun neuvotellaan tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta. Tupo-tavoitteitaan tänään täsmentänyt Akavan hallitus esittää kehitysohjelmaa työelämän laadun parantamiseksi.

Akava ei kannata työajan mekaanista lyhentämistä. Järjestön mielestä lyhennys on toteutettava useilla tavoilla. Kehittämisohjelmaan Akava kaavailee mm. vuorotteluvapaata, työaikapankkia ja sapattivapaata.
-Yhteistoiminnan syventäminen työpaikoilla, henkilöstökoulutus, työkykyprojektit, koulutuksen huomioonottava työnarviointi ja aito palkitseminen ovat myös tärkeitä keinoja työkyvyn edistämisessä, Akavan hallitus linjasi.

Akava esittää vuorotteluvapaan vakinaistamista ja järjestelmän korvauskaton poistamista. Akava nostaisi SAK:n tavoin korvaustason 75 prosenttiin. Toimihenkilöiden STTK on ehdottanut vuorotteluvapaan korvaukseksi 80 prosenttia työttömyysturvasta. Tällä hetkellä korvaus on 60 prosenttia.

Akava on akateemisten ja erityiskoulutettujen palkansaajajärjestö, johon kuuluu noin 340 000 jäsentä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme