Mainos
Mainos

Akava lyhentäisi työaikaa

Akavan mielestä liiton jäsenten työaika on saatava muiden palkansaajien tasolle. Pääsihteeri Risto Piekan mukaan akavalaiset tekevät pitempää työviikkoa kuin muut toimihenkilöt.

Työajan saaminen keskimääräiselle tasolle lisäisi korkeasti koulutettujen ryhmien työpaikkoja ja merkitsisi olennaista parannusta akavalaisten ryhmien työsuojelussa, Piekka sanoi tänään Tampereella.

Kokopäivätyötä tekevien akavalaisten keskimääräinen viikkotyöaika on tuoreen selvityksen mukaan 43,1 tuntia, mikä on noin viisi tuntia enemmän kuin toimihenkilöiden keskimääräinen työaika. Viikottainen työaika on kahden vuoden aikana kasvanut. Pisimmät viikkotyöajat ovat seurakunnissa ja valtionhallinnossa työskentelevillä sekä ammatinharjoittajilla.

Selvityksen mukaan ylitöitä tekevien osuus on kasvanut. Ylitöitä tekee 75 prosenttia akavalaisista. Keskimäärin ylitöitä tehdään runsaat seitsemän tuntia viikossa. Eniten ylitöitä tekevät johtajat ja vaativissa asiantuntijatehtävissä toimivat.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme