Mainos
Mainos

AKAVA moittii julkisen sektorin kesätyökäytäntöä

AKAVAn opiskelijat ovat huolissaan, mistä löytyy tulevaisuuden osaavia virkamiehiä, kun lähes ainoa väylä julkisen sektorin virkaan on palkaton harjoitteluputki.

Kuntien ja valtion tarjoamista kesätyö- ja harjoittelupaikoista on nuorten kesken kova kilpailu, vaikka palkka ei kovin usein päätä huimaa. Moni nuori jää kesällä ilman mieleistä harjoittelupaikkaa.

AKAVAn opiskelijavaltuuskunta AOVA vaatii julkista sektoria kantamaan vastuunsa nuorten työntekijöidensä - tulevaisuuden työntekijöiden - kouluttamisesta. Sen mielestä kuntien ja valtion on pidettävä huolta, että resurssit riittävät mielekkäiden kesätyö- ja harjoittelupaikkojen tarjoamiselle.

- Valtio ja kunnat antavat itsestään todella huonon kuvan työnantajana. Mistä löydetään tulevaisuuden osaavat virkamiehet, kysyy AOVAN puheenjohtaja Antti Lehtoranta.

Usein kesätyöläisiä käytetään korjaamaan julkisen sektorin omia budjettiongelmia. Opiskelijavaltuuskunnan mielestä harjoittelumäärärahoja olisi käytettävä niin, että työskentelystä koituisi opiskelijalle laadukasta työkokemusta.

- On aivan käsittämätöntä, jos ainoa väylä julkisen sektorin virkaan on suostua pitkään palkattomaan harjoitteluputkeen, Lehtoranta jyrähtää.

AOVA perää myös eri yksiköiden välisiä harjoittelukäytäntöjä selkeämmiksi ja yhtenäisemmiksi. Se ehdottaakin perustettavaksi tätä varten työryhmän, jossa olisivat edustettuina valtion hallinto, ammattijärjestöt, opiskelijajärjestöt sekä työnantaja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme