Mainos
Mainos

AKAVA:n Lemmetty päivähoitomaksuista

AKAVA:n neuvottelupäällikön Markku Lemmetyn mukaan päivähoitomaksujen tulosidonnaisuutta ei ole syytä kiristää.

-Peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran esittämä ajatus päivähoitomaksujen korottamisesta ja tulosidonnaisuuden kiristämisestä ei saa AKAVA:n tukea, kommentoi julkisuudessa esillä ollutta esitystä neuvottelupäällikkö Markku Lemmetty.

Lemmetty viittaa edelliseen päivähoitomaksujen uudistukseen, joka toteutettiin nimenomaan kannustinloukkujen poistamiseksi ja työnteon kannustamiseksi.

- Ei ole syytä aloittaa vanhaa kierrettä uudestaan. Päivähoitomaksut on pidettävä kaikkien palkansaajien osalta sellaisella tasolla, että töiden tekeminen kannattaa taloudellisestikin.

Verotus, sosiaaliset tulonsiirrot ja julkisen sektorin palvelumaksut on AKAVA:n tavoitteiden mukaan yhteensovitettava kokonaisuudeksi, joka kannustaa työn tekemiseen.

- Julkisten palvelumaksujen tulosidonnaisuutta tulee itse asiassa vähentää ja siirtyä enenevässä määrin noudattamaan tasamaksuperiaatetta, Lemmetty sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme