Mainos
Mainos

AKAVA:n Lemmetty päivähoitomaksuista

AKAVA:n neuvottelupäällikön Markku Lemmetyn mukaan päivähoitomaksujen tulosidonnaisuutta ei ole syytä kiristää.

-Peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran esittämä ajatus päivähoitomaksujen korottamisesta ja tulosidonnaisuuden kiristämisestä ei saa AKAVA:n tukea, kommentoi julkisuudessa esillä ollutta esitystä neuvottelupäällikkö Markku Lemmetty.

Lemmetty viittaa edelliseen päivähoitomaksujen uudistukseen, joka toteutettiin nimenomaan kannustinloukkujen poistamiseksi ja työnteon kannustamiseksi.

- Ei ole syytä aloittaa vanhaa kierrettä uudestaan. Päivähoitomaksut on pidettävä kaikkien palkansaajien osalta sellaisella tasolla, että töiden tekeminen kannattaa taloudellisestikin.

Verotus, sosiaaliset tulonsiirrot ja julkisen sektorin palvelumaksut on AKAVA:n tavoitteiden mukaan yhteensovitettava kokonaisuudeksi, joka kannustaa työn tekemiseen.

- Julkisten palvelumaksujen tulosidonnaisuutta tulee itse asiassa vähentää ja siirtyä enenevässä määrin noudattamaan tasamaksuperiaatetta, Lemmetty sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot