Mainos
Mainos

Akava patistaa opiskelijoita töihin

Korkeakoulutettujen palkansaajajärjestö Akava pitää opiskeluaikaista työssäkäyntiä suositeltavana. Järjestö vetoaa selvityksiin, joiden mukaan opiskelijoiden työnteko ei viivästytä valmistumista merkittävästi.

Koulutusta vastaava työssäkäynti pikemmin parantaa opintojen jälkeistä työllistymistä, toteaa asiantuntija Miika Sahamies Akavasta.

– Oppiminen on elämän mittainen prosessi. Ajatus, että ollaan täysin valmiita, kun valmistutaan koulusta, on pötyä ja utopiaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä opiskelijoiden työssäkäyntiin suhtaudutaan varauksella. Opetusneuvos Maarit Palonen sanoo, että ensin pitäisi valmistua asiantuntijaksi ja sen jälkeen hankkia työkokemusta.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä kerrotaan kaikenlaisen työnteon olevan hyödyllistä.

– Oppilaitoksissa ei opeteta työelämän pelisääntöjä. Se on käsittämätön asia. Vasta töissä syntyy realistinen käsitys siitä, mitä työelämä on, työmarkkinaneuvos Päivi Järviniemi harmittelee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme