Mainos
Mainos

Akava vaatii palkkaerojen kasvattamista

Puheenjohtaja Mikko Viitasalo korostaa, että muidenkin palkansaajajärjestöjen on syytä hyväksyä, että Akava on hyvinkoulutettujen keskituloisten edunvalvoja. Viitasalo vastaa näin SAK:n johtajalle Pekka Ahmavaaralle, joka on paheksunut Akavan pyrkimyksiä kasvattaa kansalaisten palkkaeroja.

Akavan puheenjohtaja on kiertelemättä julistanut, että palkkaeroja on tulevassa tulosopimuksessa kasvatettava. SAK:n vasemmistoliittolainen johtaja on leimannut Akavan vain korkeapalkkaisten edunvalvojaksi.

Akavalaista Farmasialiittoa parikymmentä vuotta johtanut Ulla Aittokoski arvioi hänkin keskusjärjestöään hieman ahmavaaralaisesti: "Akava on keskipalkkaisten ja koulutettujen ryhmien edunvalvoja ja tämä tulee hyväksyä."

Ahmavaaran mukaan Akavan linja ei tyydytä edes kaikkia järjestön omia keski- ja pienipalkkaisia. Kymmenen prosenttia akavalaisista ansaitseekin kuukaudessa alle 9 730 markkaa, mutta kaikki on suhteellista. Akavan heikoimmin palkattuja ovat kunnallisen yleisen virkaehtosopimuksen piirissä työskentelevät ammattiryhmät.

Farmasialiiton Aittokoskikin kauhistelee sitä, että farmaseutti tienaa vain 14 prosenttia enemmän kuin sairaala-apulainen. Ja esimerkiksi kirjastonhoitajan ja kirjastoapulaisen palkkaero on vieläkin pienempi. Hänestäkin palkkaeroja siis tulee kasvattaa, mutta ei siten, että kaikkein kovapalkkaisimmat lääkärit, insinöörit ja ekonomitkin siitä hyötyisivät.
(MTV3/Matti Simula)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme