Mainos
Mainos

Akava vaihtoi puheenjohtajaa

Korkeasti koulutettujen ammatillinen keskusjärjestö Akava on vaihtanut puheenjohtajaa. Seuraavat neljä vuotta Akavaa johtaa keskusjärjestön pääsihteerin paikalta valittu Risto Piekka. Mikko Viitasalo hävisi Piekalle edustajakokouksen äänestyksessä luvuin 371-142.

Helsingissä järjestetyn edustajainkokouksen vaali sujui odotusten mukaan ja ilman dramatiikkaa. Äänestystulos oli pääosin selvillä jo keväällä, kun Akavan suuret jäsenliitot ilmoittivat tukevansa Piekan valintaa.

Yksin Opetusalan ammattiliitto OAJ:n puheenjohtajalla Erkki Kangasniemellä oli käytössään 154 ääntä. Selvän vaaliasetelman vuoksi kaksipäiväisen kokouksen aikana ei juuri junttausta yritetty eikä palopuheita pidetty. Myös puheenjohtajaehdokkaat ovat kokouksen alla esiintyneet herrasmiestyyliin ilman viimevuosina kuultua keskinäistä piikittelyä.

Äänestyksen jälkeen pidetyssä puheenvuorossaan Piekka antoi tunnustusta Viitasalon ansioille Suomen kannalta merkittävänä yhteiskuntapolitiikan kautena.
-Suomen EU- ja Emu-jäsenyys ja kaksi kattavaa tulosopimusta ovat siitä tunnusmerkkeinä, Piekka kiitteli. Mikko Viitasalo, 56, tuli puheenjohtajaksi oltuaan mm. Maanpuolustuskorkeakoulun tutkimusjohtajana ja professoriliiton puheenjohtajana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme