Mainos
Mainos

Akavan Fjäder: Hallitus tuli vastaan työttömyysturvassa ja verolinjassa

Akava on valmis jatkamaan neuvotteluja työllisyys- ja kasvuneuvottelujen jatkovuodesta.

Puheenjohtaja Sture Fjäderin mukaan liitto jatkaa neuvotteluja, jos muutokset ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan tulevat voimaan vasta vuoden 2017 alussa ja työmarkkinajärjestöt pääsevät vaikuttamaan valmisteluun.  

Lisäksi Akavan hallitus pitää välttämättömänä, että hallitus toteuttaa inflaatiotarkistukset ja saa kaikkien työntekijöiden tuloverotuksen kevenemään.  

– Toinen asia mitä haluamme on, että hallituksen kaavailemat veroalennukset ja inflaatiotarkistukset tulevat jollakin profiililla kaikkiin tuloluokkiin. Hallitus tukee nyt tätä kahdella tavalla, eli tuli vastaan työttömyysturvassa ja tukee veropolitiikalla. Se on ok meidän osaltamme, Fjäder sanoo.   

Fjäderin mukaan työllisyys- ja kasvusopimus on Akavan osalta menossa läpi maanantaina, jos työnantajaosapuolen kanssa päästään yhteistyöhön.  

Akavan hallitus päätti myös ehdottaa yhteiskuntasopimuksen siirtämistä vuodella eteenpäin. Maan hallitus ei kuitenkaan vielä ole ottanut kantaa yhteiskuntasopimuksen aikatauluun.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.), ulkoministeri Timo Soini (ps.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tapasivat työmarkkinajohtajia tänään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme