Mainos
Mainos

Akavan Piekka: Kuntatyönantaja joustamaton lääkärilakossa

Puheet kahdeksatta viikkoa jatkuvan lääkärilakon ympärillä kovenevat. Akavan puheenjohtaja vaatii kuntatyönantajaa liikahtamaan lääkärilakon lopettamiseksi.

Akavan puheenjohtaja Risto Piekka syyttää kuntatyönantajaa joustamattomuudesta ja lakon tietoisesta pitkittämisestä. Vastapuoli pitää väitettä omituisena. Työmarkkinajohtaja Jouni Ekurin mukaan lääkäriliiton kiertävä lakkomalli ja kohtuuton palkkavaatimus ovat syynä lakon jatkumiseen näin kauan.

Puheenjohtaja Risto Piekka on seurannut jäsenistöönsä kuuluvien lääkärien lakkoa taustalla. Poikkeuksellisen pitkä työtaistelu huolestuttaa, vaikka sovittelu saatiin vihdoin alkuun keskiviikkona. Lakon pitkittyminen johtuu Piekan mukaan kuntatyönantajasta.

-Kaikki se informaatio vahvistaa tätä näkemystä. He ovat tietoisesti valinneet sen tien, että tästä tulee pitkä lakko, sanoo Piekka. Piekka ei suostu määrittelemään tarkemmin, miksi työantaja antaisi lakon jatkua.

Työnantajan viestin voi tulkita kohdistuvan myös muihin kuntatyöntekijöihin, jotka varmasti vaativat seuraavalla sopimuskierroksella osaansa, jos lääkärit saavat roimat palkankorotukset. Esimerkiksi sairaanhoitajat ovat jo viestineet lakkohalujaan.

Vastapuoli pitää lakon pitkittämisväitteitä omituisina. -Asiat ovat vaikeita, nimenomaan tämä palkkavaatimus on sellainen, että se on pitkittänyt tätä lakkoa, toteaa työmarkkinajohtaja Ekuri. Ekuri syyttää lakon jatkumisesta myös Lääkäriliiton uutta lakkomallia, jossa osa väestä on töissä ja osa lakossa. Lakkoväsymystä ei tule - ikiliikkuja voi pyöriä viikko toisensa jälkeen.

Akavan puheenjohtaja toivoo, että sopu löytyy viikon sisällä. Ensi viikon perjantaina lääkäriliiton valtuuskunta voisi siunata mahdollisen sovintoesityksen.

Osapuolet jatkoivat rauhan hierontaa jälleen tänään valtakunnansovittelijan toimistolla. Seuraavan kerran pöytään istutaan suuremmalla porukalla maanantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme