Mainos
Mainos

Akavan Piekka: Työsopimuslakia ei noudateta

Akavan puheenjohtajan mukaan määräaikaistyöntekijöiden käyttö ei ole vähentynyt, vaikka uusi työsopimuslaki vaatii ongelman korjaamista.

Akavan puheenjohtaja Risto Piekka arvostelee työnantajia työsopimuslain syrjäyttämisestä määräaikaisten työsuhteiden osalta.

Piekan mukaan määräaikaisuuksien käyttö ei ole vähentynyt, vaikka vajaat neljä vuotta sitten valmistunut työsopimuslaki edellyttää ongelmien korjaamista.

- Määräaikaisuuksia on eniten valtiolla, vaikka valtiovarainministeriö antoi syksyllä 2003 työpaikoille ohjeet niiden vähentämiseksi, muistutti Akavan liittokokouksessa puhunut Piekka.

Tällä hetkellä vain neljäsosalla alle 30-vuotiaista naisista on pysyvä työ ja miehistäkin vain joka kolmannella. Vastavalmistuneista alle 30-vuotiaista akavalaisista naisista peräti 71 prosenttia ja miehistä puolet aloittaa määräaikaisina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme