Mainos
Mainos

AKE laati oppaan käytettyjen autojen maahantuonnista

Ajoneuvohallintokeskus on laatinut käytettyjen ajoneuvojen maahantuonista kertovan esitteen ja Internet-sivut.

Esitettä jaetaan katsastusasemilla ja tullin toimipisteissä. Siinä käsitellään muun muassa ajoneuvon ostoa ulkomailta, autoveron maksamista ja ajoneuvon rekisteröintiä. Internet-sivuilla kerrotaan muun muassa teknisistä vaatimuksista, jotka Suomessa rekisteröitävän ajoneuvon on täytettävä. Sen sijaan ajoneuvojen verotuskohteluun tai autoveron määrään esitteissä ei puututa.

Ajoneuvohallintokeskukseen on tullut käytettyjen autojen tuontia koskevia kyselyjä vasta vähän:

- Eniten on kyselty ihan näistä asiapapereista, joita tarvitaan rekisteröinnissä ja rekisteröintikatsastuksessa. Näistä katsastuksessa vaadittavista ajoneuvon teknisistä vaatimuksista on myös kyselty, kertoo AKE:n yksikönpäällikkö Markku Kärkkäinen.

EY-tuomioistuin antaa torstaina päätöksen, joka ratkaisee, muutetaanko Suomen autoverotusta EU-säädöksiä vastaavaksi.
AKE:n Internet-opas käytettyjen autojen maahantuonnista
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot