Mainos
Mainos

AKE poisti neuvontapuheluiden palvelumaksut

Asiaa tutkineen eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan neuvonnan maksuttomuus sisältyy perusoikeuksiin kuuluvaan hyvään hallintoon.

Puheluiden hinnasta moitittu Ajoneuvohallintokeskus on poistanut palvelumaksut kokonaan.

Lankapuhelimesta soitettaessa asiakas maksaa pelkän paikallisverkkomaksun ja matkapuhelimesta liittymäsopimuksen mukaisen matkapuhelinmaksun. Aiemmin asiakkailta perittiin puheluista lisäksi kahdeksan senttiä jokaiselta minuutilta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen moitti marraskuussa AKE:ta puhelinneuvonnan maksullisuudesta. Jääskeläisen mukaan neuvonta on laissa säädetty maksuttomaksi.

Jääskeläinen korosti, että neuvonnan maksuttomuus sisältyy perusoikeuksiin kuuluvaan hyvään hallintoon. Maksuttomuudesta säädetään myös hallintolaissa.

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan AKE:n puhelinneuvonta ei täyttänyt neuvonnan maksuttomuuden vaatimusta siltä osin kuin asiakkaalta perittiin normaalia puheluhintaa korkeampaa maksua. Kun neuvonta on laissa säädetty maksuttomaksi, palveluun liittyvät kustannukset kuuluvat viranomaiselle.

Apulaisoikeusasiamies on tutkinut AKE:n puhelinneuvontaa omasta aloitteestaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot