Mainos
Mainos

Akerin Turun telakalla tulossa lakko

Lakon syyksi työntekijät ilmoittavat siirtotyöväen palkkojen ja työehtojen polkemisen sekä komennusmiesten päivärahojen verotuksen.

Aker Yardsin Turun telakan työntekijät aikovat aloittaa lakon huomenna. Telakan pääluottamusmiehen Jari Aallon mukaan lakko kestää viikonlopun ajan. Lakkoon osallistuu noin 1600 ihmistä.

Lakon syyksi työntekijät ilmoittavat siirtotyöväen palkkojen ja työehtojen polkemisen sekä komennusmiesten päivärahojen verotuksen.

Aker Yardsin viestintäjohtajan Sinikka Railon mukaan lakko kohdistuu väärään paikkaan. Komennusmiesten päivärahakiistaa hän pitää verottajan ja alihankkijoiden välisenä asiana.

Turun, Rauman ja Mäntyluodon telakoilta on ollut alkuviikosta lähtien lakossa satoja komennusmiehiä. He palaavat töihin maanantaina.

Liettualaisten työolot närkästyttävät

Turun telakan työhuonekunta on erityisen näreissään liettualaisen alihankkijayrityksen työntekijöiden asemasta. Turun ja Porin työsuojelupiirin tarkastuksessa selvisi, että yritys on teettänyt Akerin lohkotehtaalla työntekijöillään töitä enimmillään noin puolentoista euron tuntipalkalla. Yritys ei ole vakuuttanut työntekijöitään, ja työaikakirjanpidossa on puutteita.

Yritys toimii suorassa sopimussuhteessa Aker Yardsin kanssa. Railon mukaan tarkastuksen esiin nostamiin ongelmiin on puututtu.

- Edellytämme, että Suomen lakia on noudatettava. Asianomaisen yrityksen kanssa on keskusteltu, ja yritys on aidosti korjaamassa asioita, viestintäjohtaja Railo sanoo.

Työsuojelupiiri aikoo tehdä uusintatarkastuksen telakalle alkuvuoden aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme