Mainos
Mainos

Äkkilähtö - sateessa rämpivän suomalaisen päiväuni

Lomalentojen hintoja on mahdoton arvioida. Lentoyhtiöillä on omat matemaattiset laskurit, joilla lentojen hinnat määrittyvät. Äkkilähdöissä pätevät omat säännöt.

Lentotarjouksia listaavan Rantapallo-nettipalvelun päätoimittaja Riikka Krenn sanoo, että matkan hinta voi helposti puolittua juuri ennen lähtöpäivää. Hänen mukaansa hinnoittelu on matkatoimistokohtaista, mutta siihen vaikuttavat monet muutkin asiat.

— Tietysti hinnat riippuvat sesongeista, matkakohteista ja matkatoimistojen omista intresseistä, Krenn sanoo.

Perusperiaatteena on, että tyhjät paikat myydään koneista hinnalla millä hyvänsä. Matkan seikkailuaspektia voi nostaa odottamalla loppuun asti ja ostamalla lennot vasta juuri ennen lentopäivää.

— Jos kohteella ei ole väliä, niin maltti tuo aina säästöjä. Jos lentoja Turkkiin ei olekaan seuraavana päivänä, voi lähteä vaikka Espanjaan. Se on osa seikkailua, Krenn toteaa.

Lähtöjä seurataan kuin asuntokauppaa

Aika ajoin netistä löytyy järjettömän halpoja matkoja, jotka eivät ole äkkilähtöjä, vaan matka-ajankohta sijoittuu esimerkiksi puolen vuoden päähän.

— Kyseessä voi olla toimiston strateginen markkinointikikka. Hyöty näkyy sitten myöhemmin. Lisäksi kohde voi olla uusi, ja sinne halutaan avata markkinoita kunnolla, Krenn sanoo.

Suomalaiset seuraavat Kreissin mukaan lomamatkojen hintoja päivittäin, aivan kuin asuntokaupan kohteita. Ihmiset haaveilevat lomakuvilla ja halvoilla lennoilla päivittäin, kunnes tarttuvat halpaan tarjoukseen.

— Meillä on lisäksi matkavahtipalvelu, joka on todella suosittu, Krenn sanoo.

Ylihuomiselle Krenn löysi oman palvelunsa kautta Kanarian matkoja, joiden hinta hotelleineen on parhaimmillaan puolet alkuperäisestä hinnasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme