Mainos
Mainos

AKT haluaa käynnistää sovittelun nopeasti uudelleen

AKT on valmis käynnistämään autoliikenteen työstaistelun sovittelun välittömästi uudelleen.

- Meillä on vuorokausi aikaa ennen työtaistelujen alkamista. Käytetään se tehokkaasti ratkaisun hakemiseen, sanoo AKT:n puheenjohtaja Timo Räty.

Rädyn mukaan valtakunnansovittelija Esa Lonkan sovintoesitys ei ollut tasapainoinen.

- Esityksestä puuttuivat AKT:n kannalta keskeiset laadulliset parannusehdotukset, arvioi Räty.

Hän listaa puutteiksi muun muassa. työnantajien tavoitteen lisätä osa-aikaisen työvoiman käyttöä, erimielisyyttä työssä tarvittavien todistusten korvauksista, ammattipätevyysdirektiivin mukaisen koulutuksen kustannuksia sekä pelisääntöjen saamista alihankintaa sekä kilpailutukseen.

Palkankorotusten osalta hän pitää sovintoesitystä tämän vuoden osalta riittämättömänä.

- Korotusesitys oli vaikutukseltaan vain 0,25 - 0,3 prosenttia, jota ei voitu pitää riittävänä. Sovintoesityksen teksteillä ei ollut suoranaisia kustannusvaikutuksia.

AKT:n hallitus hylkäsi tänään yksimielisesti autoliikennettä sekä säiliöauto- ja öljytuotealaa koskevat sovintoesitykset. Myös ammattialajaostot olivat hylänneet esitykset.

- Pahoittelemme työtaistelusta suomalaisille mahdollisesti aiheutuvia ongelmia, toteaa Räty.

Katso Leea Ollikaisen juttu ja politiikan toimittaja Raimo Pitkäsen haastattelu

Katso Jussi Kärjen analyysi

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot