Mainos
Mainos

AKT haluaa tiivistää liittojen yhteistyötä

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto ATK pyrkii tulevalla nelivuotiskaudella tiivistämään kuljetusliittojen yhteistyötä ja kehittämään ammattiosastojen toimintamahdollisuuksia.

Tänään Helsingissä päättynyt liiton edustajakokous otti kantaa myös solidaarisen työehtosopimuspolitiikan puolesta.

Kokouksen hyväksymän päätöslauselman mukaan tuloerot eri palkansaajaryhmien välillä eivät saa kasvaa. AKT:n työehtosopimustoiminta perustuu jatkossakin pysyviä ja kokoaikaisia työsuhteita turvaaviin työehtosopimuksiin. Takuupalkka on liiton mielestä ainoa keino turvata työntekijän ansiotaso.

- Työnantajien keinottelu alihankinnalla on estettävä, ja työnteon tulee perustua suoraan työntekijän ja hänen työpanostaan käyttävän yrityksen väliseen työsuhteeseen. Vuokratyö ei kuulu oikeudenmukaisille työmarkkinoille, kannanotossa huomautetaan.

Edustajakokous tuomitsi lisäksi liian pitkälle viedyn epäterveen kilpailuttamisen. Kilpailuttaminen ei liiton näkemyksen mukaan ole oikea tapa järjestää sellaista tuotantoa, jossa keskeisenä tekijänä on liikenneturvallisuus.

AKT haluaa lisätä raskaan liikenteen turvallisuutta perustamalla valvontayksikön, jonka tehtävänä on valvoa muun muassa ajo- ja lepoaikoja, ylikuormia ja autojen teknisiä ominaisuuksia. Liitto vaatii myös yötyön vähentämistä ja lainsäädännön kehittämistä siten, että ajettuihin kilometreihin perustuva palkkaus kielletään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot