Mainos
Mainos

AKT järjesti hiljaisen hetken

SAK:laiseen Auto- ja kuljetusalojen työntekijäliittoon AKT:hen kuuluvat kuljettajat kunnioittivat Konginkankaalla tapahtuneen onnettomuuden uhreja tänään minuutin hiljaisella hetkellä kello 15.

AKT:n esittämään vetoomukseen yhtyi myös Suomen Kuorma-autoliitto, joka kehotti jäsenistöään keskeyttämään työtehtävänsä minuutiksi.

AKT:ssä Konginkankaan onnettomuutta pidetään poikkeustapauksena, joka ei suoraan liity kuljetusalan työaika- tai muiden määräysten valvonnan puutteisiin.

AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn mukaan nyt tiedossa olevien syiden perusteella kyse on poikkeuksellisesta tapahtumasta, johon ovat vaikuttaneet sää ja inhimilliset syyt. Väsymykseen tai muihin tekijöihin viittaavia tietoja ei ole tiedossa.

Suomen Kuorma-autoliitto, Linja-autoliitto ja Rahtarit kiinnittivät erityistä huomiota tiestön kunnossapitoon ja talvihoitoon sekä liukkauden torjuntaan. Järjestöt vetosivatkin vakavasti valtiovaltaan, jotta se osoittaisi välittömästi lisää varoja tiestön kunnossapitoon liikenne- ja työturvallisuuden varmistamiseksi.

Tiehallinnon velvollisuutena on sen pääjohtajan Eero Karjaluodon mukaan tehdä kaikkensa, jotta Konginkankaan onnettomuuden syyt selvitetään perusteellisesti.

-Jos toimintatavoissa ilmenee puutteita, ne korjataan välittömästi. Annamme kaiken tukemme onnettomuustutkijoiden työlle, Karjaluoto totesi tiedotteessaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot