Mainos
Mainos

AKT katkaisi Stora Enson viennin

Stora Enson vienti meritse on keskeytynyt lähes kokonaan. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n boikotti alkoi kello 6. Kaksi vuorokautta kestävä boikotti koskee kaikkia satamia Kemiä lukuun ottamatta.

Stora Enson mukaan keskeytys vaikuttaa eniten Kotkassa ja Oulussa, jotka ovat Kemin lisäksi käytetyimmät satamat.

Mielenosoituksen taustalla on kiista satamatöiden alihankinnasta. AKT on vaatinut, että lastinkäsittelyyn osallistuvien alihankkijoiden on solmittava sen kanssa erillissopimus. Työnantajapuolen mielestä vaatimus on vastoin voimassa olevaa alan työehtosopimusta.

AKT:n mukaan Stora Enson tuotantolaitosten toimintaan boikotilla ei ole suoraa vaikutusta.

-Tässä on kyse mielenilmauksesta. Haluamme vain muistuttaa, että työehtosopimuksia on noudatettava, sanoo AKT:n sihteeri Juhani Koivunen.

AKT lakkoili asian vuoksi viime kesänä Kemissä. Boikottiuhan kohteeksi joutunut Stora Enso omistaa puolet kiistassa mukana olleesta ahtausliikkeestä.

Ahtausliikkeiden etujärjestö Satamaoperaattorit pitää boikottia laittomana ja vie asian työtuomioistuimeen. Laittomaksi todetusta Kemin lakosta AKT ja paikallinen ammattiosasto saivat sakkoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme