Mainos
Mainos

AKT:lle yllätyssopu

Autoliikennealalle on saatu uusi työehtosopimus. Perinteisesti hankalana pidetty ala pääsi aamuyöllä sopuun. Neuvottelutulos noudattelee palkankorotuksiltaan syksyllä syntyneitä sopimusratkaisuja.

Autoliikennealan työmarkkinaosapuolet ovat päässet neuvottelutulokseen työehtosopimusten uudistamisesta.

Autoliikenteen työnantajaliitto ry ja Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ry ovat aamuyöllä päässeet neuvottelutulokseen kuorma-autoalan, linja-autohenkilökunnan, huoltokorjaamoiden, linja-autoasemien sekä terminaalitoimintaa koskevien työehtosopimusten uudistamisesta.

Neuvottelutulos noudattelee palkankorotuksiltaan syksyllä syntyneitä sopimusratkaisuja. Sopimukset ovat kaksivuotisia ja ne koskevat yhteensä noin 50 000 työntekijää.

Neuvottelutulos melkoinen yllätys

MTV3:n politiikan toimittaja Timo Haapalan mielestä neuvottelutulos oli todellinen yllätys. Edes siitä, että neuvottelut ovat käynnissä, ei hiiskuttu julkisuuteen ollenkaan.

Haapala toteaa, että koska AKT on usein hakenut neuvotteluihinsa vauhtia valtakunnansovittelijan toimistosta, tämänkertainen sopu tuli yllättävän kivuttomasti.

Nyt ollaan tilanteessa, jossa ainoastaan satamien ahtaajien sopimus on tältä alalta tekemättä. Mahdollista on Haapalan mukaan tietenkin se, että ahtaajien sopimuksen aikaansaamiseksi joudutaan vääntämään kättä lakkoiluun saakka.

Tänä keväänä saatetaan jopa säästyä yhteiskuntaa repiviltä lakoilta, koska vaikeimmat sopimukset on nyt tehty, Haapala korostaa.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme