Mainos
Mainos

AKT:n Lehikoinen: Kuljettajien ammattitaitoon puututtava

SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen (sd.) vaatii liikenneministeriöltä toimia, jotta liikenneturvallisuus ei vaarannu ammattitaidottomien kuljettajien takia.

Lehikoisen mielestä esimerkiksi urheiluseurat leikkivät nuorten ihmisten hengillä, kun ne kuljettavat nuoria vanhentuneella kalustolla ja ammattitaidottomien harrastelijakuljettajien voimin.

-Urheiluseurojen ja muiden vastuuttomien tahojen linja-autojen vuokraustoiminta tulisi kieltää, hän vaati tänään Turussa.
-Olen huolestuneena seurannut viimeaikaista kehitystä, jossa kuudenkymmenen tonnin ajoneuvoyhdistelmä tai viisikymmentä ihmistä sisällään pitävä linja-auto annetaan harrastelijan käsiin. Ammattiajolupa ei tee ihmisestä liikenteen ammattilaista, taito on hankittava työskentelemällä liikenteessä, Lehikoinen sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme