Mainos
Mainos

AKT:n Piirainen ei kerro uhkauksen laatua

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n puheenjohtajan Marko Piiraisen mukaan AKT:n mielenilmaus kytkeytyy välillisesti myös suomalaiseen teollisuuteen sikäli, että Tornion kiistan aiheuttanut venäläislaiva kuljetti sulatettavaa romua Outokummun terästehtaalle.  

-Tällaisia tapauksia ei tulisi, jos yritykset pitäisivät huolta, että niiden tavarantoimittajat noudattavat kansallisia ja kansainvälisiä työehtoja, Piirainen sanoi STT:lle.   

Hänen mielestään myös valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Pekka Haavisto (vihr.) voisi aktivoitua asiassa.  

AKT:n mielenilmauksen varsinainen syy on venäläisvarustamon edustajan sataman pääluottamusmiehelle lähettämä kirjallinen uhkaus. Piirainen ei suostunut tarkemmin kertomaan, minkä laatuisesta tai kuinka rajusta uhkauksesta oli kyse.  

-Olennaista on, ettemme missään olosuhteissa hyväksy, että luottamusmiestä aletaan uhkailemaan. Yhteiskunta ei voi palata 30-luvun tyyliin, jossa laillisesti valittuja työntekijöiden edustajia estetään hoitamasta tehtäviään.  

AKT:n Tornion ammattiosasto asetti venäläislaivan lakkoon, koska sen miehistöön ei AKT:n tietojen mukaan ole sovellettu työehtomääräyksiä. Laiva on seisonut satamassa viikon. Lakko tarkoittaa sitä, että aluksen lastia ei pureta tai lastata.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme