Mainos
Mainos

AKT:n Piirainen: Jäsenten palkanalennuksia mahdotonta hyväksyä

Satojen jäsenten palkanalennuksia ei voinut hyväksyä työllisyys- ja kasvusopimuksessa (tyka), kertoo tiedotteessa puheenjohtaja Marko Piirainen Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:sta.

AKT päätti olla osallistumatta sopimukseen ja jätti kokouspöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.

– En voi hyväksyä sellaista sopimusta, joka leikkaa jäsenten ostovoimaa. Olisi ollut parempi jättää sopimuksen optiovuosi käyttämättä ja neuvotella ostovoiman turvaavat palkankorotukset sekä ratkoa alakohtaiset muutokset liittojen neuvotteluissa, sanoo AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen.

Hän muistuttaa, että vaikka maan hallitus siirsi työttömyysturvan leikkaukset alkamaan vuoden 2017 alkuun, se on vielä sopimuskautta. AKT:n sopimukset päättyvät 31. tammikuuta 2017. Lisäksi vuorotteluvapaan 50 miljoonan euron leikkaus tulee voimaan jo ensi vuonna eli koko tykan optiovuodelle.

– Nämä ovat selviä sopimusrikkomuksia, enkä hyväksy siltä osin yhden sopijapuolen eli valtion toimia, Piirainen perustelee.

AKT käynnistää sopimusalakohtaiset soveltamisneuvottelut työnantajaliittojen kanssa elokuun puolivälissä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme