Mainos
Mainos

AKT:n tilanne ei tunnu ratkeavan

AKT:n tulehtunut työilmapiiri tuli julkisuuteen viime vuonna. Suomen Kuvalehden uutisoinnin jälkeen asiasta on keskusteltu työyhteisössä, mutta mitään muutosta parempaan ei ole tapahtunut.

– Työilmapiiriasioita on käsitelty työryhmissä, mutta Räty on valinnut niihin itse itselleen mieluisia ihmisiä, eräs alainen kertoo.

MTV3:n haastattelemien työntekijöiden mukaan työilmapiiri on ajanut ihmisiä sairaslomille ja toisiin työpaikkoihin. Ainakin kolmen kerrotaan lähteneen AKT:sta nimenomaan puheenjohtaja Timo Rädyn käytöksen vuoksi.

Työturvallisuuslaki sanoo häirinnästä seuraavaa: "Jos työssä esiintyy työntekijään kohdistuvaa hänen terveydelleen haittaa tai vaaraa aiheuttavaa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, työnantajan on asiasta tiedon saatuaan käytettävissään olevin keinoin ryhdyttävä toimiin epäkohdan poistamiseksi".

Tilanne koetaan erityisen hankalaksi siksi, että Rätyä pidetään tiukkana ja hyvänä neuvottelijana. Hänen valinnastaan vastaava edustajakokous on ollut työn tuloksiin tyytyväinen.

AKT:n sisällä jotkut kokevat nyt, ettei ilmapiiri työpaikalla muutu, ellei johtaja vaihdu.

– Koko työyhteisö kärsii, kun asioita kierrätetään eri ihmisten kautta. Tämä siksi, ettei Räty halua olla joidenkin kanssa missään tekemisissä. Käytös on kuin kolmivuotiaan lapsen, yksi sanoo.

Kantelu voi johtaa poliisitutkintaan. Se, kuinka työsuojelupiiri kanteluun suhtautuu, selviää myöhemmin.

Katso Elisa Tikkasen juttu (Seitsemän uutiset 4.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme