Mainos
Mainos

AKT on antanut sopimusehdotuksen

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliito on antanut oman sopimusehdotuksensa työnantajille työehtosopimusneuvotteluissa. Vastauksia odotetaan nyt työnantajien Satamaoperaattoreilta ja Autoliikenteen työnantajaliitolta.

Sopimuksen laadinta on tänään jo kuumentanut osapuolten tunteita.

Autoliikenteen työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela oli aiemmin illalla tuohtunut hitaasta edistymisestä.

— Emme ole lähestyneet yhtään AKT:n kanssa. Olemme olleet täällä kello 14:stä lähtien ja meillä on ollut yksi 15 minuutin tapaaminen. En tiedä kenen kanssa AKT neuvottelee, ilmeisesti itsensä kanssa.

Parvela sanoi, ettei ole pettynyt tilanteeseen.

— Kyllähän tähän on vuosien varrella tottunut.

AKT:n puheenjohtajaTimo Räty hermostui työnantajapuolen painostuksesta. Hänen mukaansa AKT on koko ajan laatinut sopimusesitystä, mikä on ottanut aikaa. Tämän vuoksi varsinaisia neuvotteluja työnantajapuolen kanssa ei päivän aikana ole käyty.

— Tämä on kaiken kaikkiaan hyvin hämmentävää, että kun olemme naamakkain kohdanneet niin he eivät ole kommentoineet asiaa millään tavalla. Julkisuuteen mennään kuitenkin sitten haukkumaan meidän toimintatapojamme. En ymmärrä työnantajan asennetta, Räty tylytti.

Työnantajapuolelta Satamaoperaattoreiden toimitusjohtaja Juha Mutru selvensi työnantajapuolen turhautumista.

— Me olemme tuohtuneita siitä, että tässä on tällainen ajanpeluu käynnissä. Tässä lähestytään koko ajan sitä rajaa, jolloin raami uhkaa kaatua. Tämä asia on helppo ratkaista, ei siinä tarvita mitään erikoisia selvityksiä.

Neuvottelujen takarajana on pidetty huomisaamua. Koko raamisopimuksen toteutuminen uhkaa kaatua, elleivät kuljetusalat ole siinä mukana.

(MTV3 - STT)

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 27.11.2011)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme