Mainos
Mainos

AKT puuttui lääkekuljetuksiin Tampereella

Autoliikenteen lakon ulkopuolella olevat lääkekuljetukset viivästyivät kuljettajakiistan vuoksi Tampereella.

Lääketukku Oriolan kuljetukset myöhästyivät useita tunteja Tampereella ja lähikunnissa, kun paikalliset AKT:n edustajat kielsivät viittä kuljettajaa lähtemästä ajoon. Apteekit saivat yleensä aamulla tulevat lääkkeensä vasta iltapäivällä.

Kuljetusliike Schenker Expressin toimitusjohtaja Risto Lehtikangas kertoo, että muutama kuljettaja ilmoitti jäävänsä pois töistä. Korvaavien järjestelyjen löytäminen kesti aikansa. Lääkekuljetukset on rajattu AKT:n lakon ulkopuolelle, ja Lehtikankaan mukaan yhtiöllä oli suullinen lupa niiden hoitamiseen.

-Ei kuljetuksia varmasti fyysisesti ole kukaan estänyt, mutta kuljettajille on annettu ymmärtää, että se on lakonalaista työtä ja että AKT on perumassa meiltä lääkekuljetuslupaa. Mutta ei siitä minulle eikä meidän liikennepäälliköllekään ole suoraan mitään ilmoitettu, sanoo Lehtikangas.

Schenker Expressin pääluottamusmiehen Heikki Klemolan mukaan menettelyn taustalla oli se, että yksi lääkekuljetuksiin valtuutetuista kuljettajista oli ajanut myös lakonalaisia kuljetuksia.

-Liitosta tuli sitten ohje, että tiputetaan ne lääkkeetkin pois. Tilanne meni Tampereen terminaalissa vähän kireäksi, mutta ei me tapeltu, sanoo Klemola.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme