Mainos
Mainos

AKT pysäyttää Suomen ensi perjantaina

Auto- ja kuljetustyöntekijäin liiton jäsenet järjestävät työnseisauksen ensi perjantaina ay-liikkeen suurmielenosoituksen ajaksi.

Puheenjohtaja Marko Piiraisen mukaan Suomi seisoo mielenosoituksen ajan.  

– AKT:n jäsenet tulevat osallistumaan tähän suurmielenosoitukseen ensi perjantaina kello 11 alkaen. Käytännössä se merkitsee, että Suomi seisoo ensi perjantaina.

AKT:n jäsenet eivät työskentele linja-autoyrityksissä, kuorma-autoyrityksissä, satamissa eikä lentokentillä. Me tullaan osoittamaan mieltä tasavallan hallituksen pakkokeinoja vastaan, Piirainen sanoi.  

AKT:n jäsenille vuoro- ja sunnuntailisillä on suuri merkitys. Jos hallituksen toimet menevät läpi, on vaikutus keskimäärin noin kahdeksan prosenttia, Piirainen sanoi.  
– Voitte arvata, että AKT ei tule tätä hyväksymään.  

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoi uskovansa, että mielenosoituksessa on "aika paljon väkeä paikalla". Liitot hoitavat käytännön järjestelyt.  

Metallin Riku Aalto totesi, että mielenilmauksen aikana työpaikoilla on vähemmän väkeä paikalla.  

SAK:n, STTK:n ja Akavan mielenilmaus kohdistuu hallitusta vastaan. Hallitus haluaa muun muassa leikata vuosilomia ja ylityö- sekä sunnuntaikorvauksia ja tehdä sairausloman ensimmäisestä päivästä palkattoman.  

Lyly kertoi, että suunnitellut toimet ovat tuoneet liitoille palautevyöryn jäseniltä. Mielenosoitus järjestetään muistuttamaan, että liitot eivät hyväksy sopimusvapauden romuttamista.  

– Nyt ollaan vaarallisella tiellä. Tälle yksipuoliselle sanelulle pitää tulla stoppi, Lyly sanoi SAK:n hallituksen kokouksen jälkeen.  
Suunnitelmat ovat myös synnyttäneet jäsenvyöryn liitoille.

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin kertoi, että PAMiin tulee nyt uusia jäseniä ennätystahtiin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme