Mainos
Mainos

AKT vaatii venäläisten kuljettajien valvomista

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton puheenjohtaja Kauko Lehikoinen syyttää Suomen viranomaisia välinpitämättömästä suhtautumisesta venäläisten autonkuljettajien työlupien valvomiseen.

Lehikoisen mukaan Venäjän tavaraliikenteen keskeinen ongelma ovat venäläiset kuljettajat, jotka työskentelevät suomalaisissa kuljetusyrityksissä pahimmillaan kokonaan ilman työlupaa, mutta myös määräaikaisilla luvilla tai lähetettyinä työntekijöinä. Joensuussa lauantaina puhunut Lehikoinen pitää valvontaa olemattomana. Hänen mukaansa useammankin kuljetusyrityksen koko kalusto on liikkeellä, vaikka yrityksessä ei ole virallisesti yhtään kuljettajaa.

-AKT ei hyväksy sitä, että suomalaiset kuljetusyritykset lomauttavat tai irtisanovat kuljettajiaan ja ottavat tilalle venäläisiä työntekijöitä. Me emme aio istua toimettomina odottamassa viranomaisten heräämistä, vaan ryhdymme asiassa toimenpiteisiin, Lehikoinen ilmoitti.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme