Mainos
Mainos

AKT vahvistaisi työntekijöiden asemaa riitauttamistapauksissa

Työnantajalla olisi oikeus ottaa riitautettu toimi käyttöön vasta, kun sen laillisuus on vahvistettu, esittää AKT:n puheenjohtaja Timo Räty.

SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton puheenjohtaja Timo Räty vaatii työehtosopimusjärjestelmän muuttamista.

Jos työntekijät riitauttavat jonkun toimen työehtosopimuksen vastaisena, olisi se jäädytettävä. Työnantaja saisi ottaa toimen käyttöön vasta, kun sen laillisuus on vahvistettu, esittää Räty.

AKT:n näkemys on, että meneillään olevan bussiliikenteen kiistassa työnantaja on rikkonut työehtosopimusta ja hakee nyt sille oikeutusta työtuomioistuimesta. Kiista koskee kuljettajien niin sanotun takuupalkkajärjestelmää ja osa-aikatöitä.

Työtuomioistuin on antanut bussiliikenteen lakosta kaksi ratkaisua, joissa molemmissa se on pitänyt lakkoa laittomana.

Räty arvostelee suomalaisen eliitin vaativan ja jakavan itselleen Suomen rikastumisen hedelmät. Hänen mukaansa muun muassa Elinkeinoelämän valtuuskunnan ja tuoreimpana globalisaatiotyöryhmän esityksissä on ollut kyse eliitin hyökkäyksistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme