Mainos
Mainos

AKT valmis tukemaan Merimies-Unionia

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto on tarvittaessa valmis tukemaan Merimies-Unionia, mikäli sen työtaistelu maanantaina alkaa. AKT panee puheenjohtajansa Kauko Lehikoisen mukaan vaikka liittoonsa kuuluvat ahtaajat tukilakkoon. Kaikkia satamia koskeva ahtaajien lakko pysäyttäisi koko Suomen viennin.

Kauko Lehikoinen

Sunnuntain- ja maanantainvälisenä yönä uhkaamassa oleva Merimies-Unionin lakko pysäyttäisi kaikki Suomen lipun alla purjehtivat matkustaja- ja rahtialukset sekä jäänmurtajat.

Suomalaislaivat hoitavat 30 - 40 prosenttia kokonaisviennistämme. Eli niiden seisahtuminen ei vielä pysäytä kaikkea ulkomaanvientiämme. Mutta AKT:n apu sen voisi tehdä.

Seitsemän kuljetusliittoa sopivat tänään keskinäisestä tuestaan nyt neuvottelujen aikana. Myös Veturimiesten liitto saattaa tarvita pikaista tukea. Veturimiesten lakko uhkaa näet alkaa 16. maaliskuuta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme