Mainos
Mainos

Aktiivimalli kuumensi tunteita eduskunnassa – "Ei kannata teatraalisesti tekoloukkaantua"

Eduskunnassa keskusteltiin tänään työttömyysturvan aktiivimallin kumoamista vaativasta kansalaisaloitteesta. Aktiivimallissa työttömyysturvaa leikataan noin 5 prosenttia, jos työttömän ei katsota olleen riittävän aktiivinen.

Tunteet kuumenivat välillä hallituksen ja opposition välillä.

Aktiivimallin innokas puolustaja kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen vetosi tutkimusnäyttöön, jonka mukaan työttömyysturvan tasolla voidaan vaikuttaa aktiivisuuteen.

– Meillä on paljon työtilaisuuksia, ja tämä nyt patistaa ihmisiä ottamaan niitä enemmän vastaan. Se on meidän ihmisluonnossa, eikä siitä kannata tuolla tavalla teatraalisesti tekoloukkaantua, sivalsi Vartiainen opposition suuntaan.

Oppositiosta ruoskittiin, että malli on epäoikeudenmukainen, koska työtön ei välttämättä saa kokoon riittävää määrää koulutusta tai työtä, vaikka kuinka yrittäisi.

Työministeri Jari Lindström myönsi, että mallissa on ongelmia, ja hallitus korjaa niitä. Lindström muistutti, että kepin lisäksi on tarjolla myös porkkanaa, esimerkiksi työasuntovähennyksen korotus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme